Momentti 7: Kun hetken olla antaa, jaksaa vastuuta kantaa

Villi Vaikuttaja hengittää syvään nauttien meri-ilman tuoksusta. Olo on kepeä kuin onnistuneen hankintastrategian jalkauttamisen jälkeen. Nyt ei tarvitse kuukauteen jalkauttaa kuin itsensä: Hankintaruhtinaskunta on lomalla. Villi nojaa taaksepäin aurinkotuolissaan Riskisen etelärannalla. Lomaa on kulunut reilu viikko. Hän halusi kovasti päästää irti hankinnoista, mutta hankkisena oleminen on tullut osaksi hänen persoonaansa. Hankinnat saivat hänen hurmaavan matkakumppaninsa jopa hieman turhautumaan Villin järjestäessä matkailuautoa reissulle Lakisen läpi. Villi ei ymmärrä hermostumista, sillä hankintaosaaminen on kiistämättä yksi vetovoimaisimmista ominaisuuksista parisuhdemarkkinnoilla.

Tarve autolle täsmentyi keskustelemalla töissä ja kotona:  Matkailuauto, joka jaksaa kerätä kilometrejä Ruhtinaskunnan hiekkarannoilla ja toimii lisäksi talvella hankintabussina kuljettaen arvokasta hankintojen ilosanomaa. 
Kartoittaessa markkinaa kävi ilmi, että matkailuauton voi vuokrata päivähinnalla, lunastaa käyttöönsä leasingilla tai ostaa omaksi. Vaihtoehtoja oli niin paljon, että ne saavat ajatukset pahempaan solmuun kuin Halasana-asana!
Jotta vaihtoehdoista selvittiin, oli Villin keskusteltava Ruhtinaskunnan numeronikkareiden kanssa. He laskivat, että omaksi ostaminen ja jälleenmyynti säästäisivät eniten pennosia, mutta hermojen ja pennosten suojelemisen osalta paras tasapaino saavutetaan huolettoman leasingin avulla. Hankintavisiosta on todella hyötyä! Se ohjaa päätöksiä tiukassa paikassa, Villi vaikuttui. Matkakumppani ei vain jostain syystä tuntunut arvostavan Villin esittelemää viiden sivun hankinta-analyysiä asiasta.

Huh, rannalla Villi pyyhkäisee muisteloiden nostaman hikikarpalon otsaltaan ja siemaisee virkistävän juoman. Villillä on edessään kauniit maisemat ja ympärillään iloisia ihmisiä. Jälleen ajatus katkeaa, koska hän ei tiedä  rantatuolin hinnoitteluperustetta tai kustannusta, saati asetettuja ympäristökriteerejä. Onkohan tämä puukaan FSC tai PEFC-sertifioitua?  Mikä minulla on? Villi miettii itsekseen. Onko todella näin, ettei hankkinen lomaile koskaan? Matkailuauton hankinnan jälkeen matkakumppani vaati saavansa hoitaa loman loput hankinnat heidän molempien puolesta. Villistä tämä on todellista lomaa ja ihanan rentouttavaa, mutta mitä Himokin sanoo…? Hän saattaa tällä tavoin tukea vaikka minkälaista toimintaa. Mistä matkakumppani nyt oikeat hankintaprosessit tietäisi?

Malttisen rauhaisilla nummilla lomaileva Himo Hankkinen havahtuu omaan kuorsaukseensa. Hän nostaa kesähatun otsaltaan ja katsoo ympärilleen. Täällä sielu ja hankkinen lepää. Laineet liplattavat rantaan, ruoho tuoksuu ja linnut tarjoavat musiikin. Täällä Himo saa siirtää työasiat mielestään. Hän tarkistaa vuosittain ennen lomaansa, että täyshoitola on maksanut veronsa, hoitanut työnantajavelvoitteensa ja alihankintaketju on asianmukainen. Tarkastusten ohessa Himolle tulee mieleen hänen aikoinaan tekemänsä majoituspalvelukilpailutus. Siinäpä oli farssi sellaisella draaman kaarella, ettei paremmasta väliä. Turhaan ei siitä keikasta jäänyt sanonta “Sen Forssa on opettanut.” Tietäisipä vain Villi mitä silloin tapahtui, mutta ei, ei sitä voi kertoa, miettii Himo.

Malttisen lämpötila on kesälläkin maltillinen + 15 ja ilma on toisinaan ötököitä sokkonaan, mutta täällä Himon mieli lepää. Hyvää kisaa ei voita mikään, mutta hyvä elämä perustuu paljon muullekin kuin julkisille hankinnoille.

“Hyvän elämän perustaa olisikin ilo kilpailuttaa.” Sanoo Himo lopulta ääneen, ja jää kuuntelemaan paikallisen räystäskurpan iloista kujerrusta. “Hyvää kesää, hyvää kesää!”


Toivottavasti mahdollisimman moni meistä pääsee rentoutumaan Himokkaasti, mutta jos lomasi kääntyy Villimpään suuntaan, ei sekään väärin ole. Leppoisia lomapäiviä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *